Descopera comorile Moldovei cu automobil in chirie Chisinau

Serviciul de inchiriere auto in Chisinau

Serviciul de inchiriere auto in Chisinau

Folositi serviciul de inchiriere auto in Chisinau pentru deplasari confortabile. Cetatea Soroca este unul dintre o mulțime de locuri care merită de vizitat în Moldova. Ea a fost ridicată de Ștefan cel Mare și era destinată apărării teritoriilor nordice de invaziile străine. Acum Cetatea Soroca este un punct de atracție pentru turiști. Este destul de interesant să vezi cum arătau construcțiile militare în evul mediu. Mai ales dacă aceasta este amplasată pe malul râului Nistru.

Desigur că a suferit reconstrucții pentru a opune rezistență atacurilor. Se moderniza o dată cu tehnologiile. În timpurile sale era considerată o minune al arhitecturii europene. Mărimile ei de asemenea erau un adevărat progres în construcțiile militare. În prezent fortăreața este înconjurată de un parc ce adaugă acestui loc mai multă atracție. Este interesant și faptul că Cetatea este una dintre puținele care s-au păstrat în Moldova. Restul au fost distruse, sau sunt pe teritoriul altor state.

În trecut cetățile dețineau rolul de conducător de o anumită regiune. Adică, dacă era cucerită o cetate, se cucerea o întreagă regiune din țară. Astfel construcțiile de acest tip aveau o importanță strategică majoră. Pentru controlul asupra lor se duceau bătălii sângeroase. Din acest motiv multe dintre cetăți au fost distruse și doar câteva au rămas. După cum susțin unii arheologi, de la început cetatea era construită din lemn și pământ. Doar mai târziu a fost reconstruită din pietre, pentru a fi mai rezistentă.

Printre primele a fost echipată 5 tunuri. Mai târziu au fost făcute și orificii pentru a trage cu arme ușoare în inamici. Zidurile ei au 3 m grosime și 21 m înălțime. Când o vezi în fața ochilor te miră prin mărimile sale. Pe poze arată destul de scundă, iar în realitate chiar te poate speria. Merită de vizitat. Călătoria spre ea va fi mai confortabilă cu ajutorul chiriei auto. Un automobil închiriat vă va face călătoria mult mai rapidă și interesantă. Cetatea chiar vă va face să priviți cu alți ochi istoria. Vă mulțumim pentru că ați citit acest articol până la capăt.